Jdi na obsah Jdi na menu

TÝDENNÍ V ZAHRANIČÍ

 

10. - 17. 6. 2024

ITÁLIE - KALÁBRIE

Pilates ve slunné Kalábrii s Helenou Felcmanovou | Zájezdy - aktivní dovolená s CK CAPRO

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

OD 20. DO 27.8. 2022 PROBĚHL POBYT SE CVIČENÍM NA ISCHII

Ischia – 20. – 27.8. 2022

Týdenní pobyt se cvičením se nakonec letos přece jenom uskutečnil. Po dvou letech, kdy jsem při posledním zájezdu onemocněla covidem a musela narychlo odcestovat z Lefkády, jsem dlouho váhala.

Nakonec jsem se rozhodla a skoro na poslední chvíli jsem požádala CK Capro o nabídku a vybrala jsem pro nás Ischii. Na přihlášení měly účastnice necelých 14 dní, přesto se podařilo zájezd obsadit deseti cvičícími a ještě několika necvičícími (kamarádka a moje rodina).

 

Další obavy přišly s informacemi o rušení letů a zmatcích na letištích, ale vše klaplo. Let byl pohodový necelé dvě hodiny, poté nás čekal bus, který nás dovezl k trajektu. Cesta trajektem byla příjemná, byl to skoro takový úvodní výlet lodí a po výstupu jsme se vrátili do busu, který nás dovezl až k hotelu Galidon nedaleko městečka Forio. Na první pohled žádná romantika, před hotelem rušná silnice, ale nakonec byl hotel sympatický, rozmanité ubytování vcelku příjemné a hlavně jsme měly k dispozici dvě krásně prostorné terasy na cvičení. Zkusily jsme obě a nakonec si vybraly tu menší, z jedné strany s výhledem na moře a z druhé na kopce. Ty byly obzvláště krásné večer, kdy je osvětlovalo zapadající slunce. Součástí hotelu jsou termální bazény, jeden větší ve tvaru květiny u kterého byl k dispozici bar, a v rámci soft inklusive byla k dispozici „aqua minerale i normale“, vino bianco i vino roso, espresso i cappuccino. Za barem byl další menší bazén s chladnější vodou, a o kousek dál do kopce další dva masážní bazény a Kneipův chodník (horká/studená).

Delegátka cestovky nám na schůzce důkladně popsala Ischii, povyprávěla o její historii, sopce Vesuv, kterou jsme viděly z trajektu, a představila možnosti výletů. Většina účastnic nabídku využila a procestovala ostrov, pobřeží i nedaleký ostrov Capri. Cestovat se však dalo i místní dopravou, kolem ostrova jezdí pravidelně autobusy, kterými se dá dostat prakticky všude, jen jsou občas dost plné, že se nevejdete (což souviselo hlavně s termínem zájezdu – srpen je všude plno Italů). Ale kousek od hotelu, kam se dá dojít pěšky, je překrásná kaktusová zahrada, která stojí za shlédnutí, kde si můžete dát kaktusový nápoj s tonikem nebo prosekem, malý snack či ochutnat místní specialitu likér limoncelo a další nádherná botanická zahrada je nad Foriem.

Další, co nás zajímalo nejvíce, bylo moře. Od hotelu se muselo sejít s kopce přes hotel Oasis a dále po cestičce až k pláži Citara. Cesta dolů 10 minut, zpátky trochu náročnější, dopočítala jsem cca 220 schodů.

Celkově byl pobyt velmi příjemný, nádherné prostory na cvičení, nádherný ostrov. Podívejte se na fotogalerii.

 

Poslední fotografie

Mail list


Statistiky

Online: 9
Celkem: 982259
Měsíc: 10263
Den: 954